Spring naar inhoud
Mijn TKP

TKP sponsor van Groninger Museum

Datum

Het Groninger Museum is naast de Martinitoren en het Peerd van Ome Loeks hét icoon van de stad Groningen. Met interessante exposities is het een extrovert en veelkleurig museum. Het wil graag een museum zijn voor alle Groningers. En een breed publiek trekken – ook mensen die niet vanzelfsprekend de drempel van het museum overgaan. We ondersteunen de maatschappelijke betekenis van het Groninger Museum en sponsoren het museum daarom de komende 3 jaren.

De wijken in

Vorig jaar is het museum gestart met een programma om meer inwoners uit de stad Groningen verwelkomen. Het museum organiseerde in 2018 en 2019 gratis familiedagen voor inwoners van onder andere Beijum, de Oosterparkwijk en Vinkhuizen. De familiedag voor inwoners van de Oosterparkwijk werd afgelopen zondag door 660 Oosterparkers bezocht. Uit Vinkhuizen bezochten eerder 750 bezoekers hun familiedag, uit Beijum kwamen 1340 inwoners langs.

Voorafgaand aan iedere familiedag gaat het museum de wijk in om kennis te maken met de bewoners, bewonersorganisaties en basisscholen. Dit initiatief sluit mooi aan bij Van Schulden naar Kansen, het programma waarbij wij Groningers opzoeken om ze te helpen bij hun financiële zelfredzaamheid.

Lef

Dit vernieuwde partnerschap tussen de twee oer-Groningse organisaties bezegelt de band die al lange tijd bestaat. Vijfentwintig jaar geleden keek Ernst de Bie, CEO van TKP, vanaf het Stationsplein, waar TKP toen nog gevestigd was, uit op de bouw van het museum: ‘Dat was mooi om te zien gebeuren. Het pand is echt een kunstwerk op zich, valt enorm op – dat bewonder ik. Nog altijd.’

Ook museumdirecteur Andreas Blühm kijkt met enthousiasme uit naar de samenwerking: ‘Het Groninger Museum toont lef. Die cultuur wil ik vasthouden. TKP Pensioen toont binnen hun branche hetzelfde lef en neemt met verschillende projecten maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld door Groningers in zwaar weer vooruit te helpen.’

Mini-museum

Deze zomer staat het Groninger Museum op Noorderzon met het Mini Groninger Museum, een opvallende zilveren caravan, waarin het voorproefjes geeft van tentoonstellingen en activiteiten organiseert die hierop aansluiten. In het najaar wordt de samenwerking gestart met een nieuwe Groninger wijk. Welke dat is, wordt later bekend gemaakt.
 

Op de foto: Ernst de Bie (CEO TKP) en Andreas Blühm (directeur Groninger Museum) bekrachtigen de samenwerking