Kinderboek Niels & het geldmysterie

15 mrt 2016

In de Week van het geld, 14 t/m 18 maart 2016, wordt het kinderboek Niels & het geldmysterie gelanceerd op basisscholen en verspreid via Kinderzwerfboek-stations door heel Nederland. Ghino, de ambassadeur van Kinderzwerfboek en bekend van Zapp Checkpoint, gaat in deze week met kinderen lezen uit het boek. Met behulp van Niels & het geldmysterie leren kinderen al op jonge leeftijd op een speelse manier van alles over sparen, rente, de bank, hypotheken en natuurlijk ook over pensioen.

Niels & het geldmysterie

Niels valt van de ene in de andere verbazing: hij moet bijna vijfduizend jaar sparen om een huis te kopen, als hij de bank geld geeft krijgt hij extra geld terug en mensen die met pensioen zijn hebben altijd vakantie. Niels wil alles weten en gaat in het boek op onderzoek uit. Niels & het geldmysterie is een speels en educatief kinderboek voor kinderen vanaf 9 jaar en heeft als doel om kinderen al op jonge leeftijd de taal van geld bij te brengen, zodat zij als volwassenen weerbaar zijn op dit vlak.

“Kinderen zouden veel meer moeten weten van het ontstaan van geld, de werking van rente en de manier waarop je financiën kunt regelen. Elk initiatief dat daaraan bijdraagt, juich ik van harte toe. Fijn dat dit boek er is.” - Antoinette Hertsenberg, presentatrice Radar

“Het is een heel leerzaam boek, zonder dat je doorhebt dat je dingen leert.’’Eva, groep 7

“Toen ik het boek las, was het net alsof ik zelf Niels was.’’Tijmen, groep 7

Waarom dit boek?

Diede Panneman (Sprenkels & Verschuren), Monica Swalef (Swalef pensioenjuristen en academie) en Kornelis Wetsema (Catapult creëert), met een achtergrond in actuariaat, pensioenrecht en communicatie, hebben gezamenlijk het boek geïnitieerd. Omdat financieel bewustzijn in het algemeen en pensioenbewustzijn in het bijzonder de initiatiefnemers aan het hart gaat, en dit volgens hen begint bij interesse opwekken bij de jeugd, sloegen zij de handen ineen. Met als resultaat: het kinderboek ‘Niels & het geldmysterie’ geschreven door Karin Merkus en geïllustreerd door Marvin Imhof. Een boek om kinderen al op jonge leeftijd op een leuke en leerzame manier te laten nadenken over (toekomstig) geld.