Spring naar inhoud
Mijn TKP

ISAE 3402-rapportages over 2016 beschikbaar

Datum

De dienstverlening aan onze klanten moet aan de hoogste eisen voldoen. Daarom hebben we met ingang van het jaar 2016 twee ISAE 3402-rapportages: één voor premiepensioeninstellingen, en één voor ondernemingspensioenfondsen en bedrijfstakpensioenfondsen.

Het zijn interessante tijden. Naast de verdergaande digitalisering wordt zowel vanuit de wetgever als vanuit de pensioenfondsen zelf nagedacht over het nieuwe pensioenstelsel en de toekomstbestendigheid van pensioenfondsen. Ongeacht de veranderingen en impact van besluiten op fonds- en wetgeversniveau dienen we als pensioenuitvoeringsorganisatie ‘in control’ te zijn over de diensten die onze klanten aan ons hebben uitbesteed.
 

In het ISAE 3402-rapport geeft TKP op transparante wijze inzicht in de processen en beheersingsmaatregelen om pensioenbeheeractiviteiten goed uit te voeren. De ISAE 3402-rapportages over het jaar 2016 zijn, na de toetsing door de externe accountant PwC, in de eerste maanden van 2017 gepubliceerd en verstrekt aan klanten.
 

In 2016 hebben we onze klanten gevraagd hun wensen ten aanzien van het ISAE 3402-rapport kenbaar te maken. Het thema van het rapport 2016 is niet voor niets ‘Samen richting toekomst’. Zowel de continue beoordeling, als wensen van klanten, hebben in 2016 geleid tot een uitbreidings- en verdiepingsslag ten opzichte van de vorige editie.

We zijn trots dat PwC beide ISAE 3402-rapportages heeft goedgekeurd. Dit bevestigt dat de kwaliteit van onze dienstverlening in orde is en onze interne beheersing, voor zowel premiepensioeninstellingen als ondernemings- en bedrijfstakpensioenfondsen, beschreven en bewezen is.