Spring naar inhoud
Mijn TKP

Webinars TKP - eenvoudig online inzicht in actuele thema’s

Datum

Vanaf uw tablet of laptop bijgepraat worden over actuele thema’s die uw pensioenfonds raken? Dat kan nu zonder dat u de deur uit hoeft. TKP biedt namelijk regelmatig webinars aan. In deze webinars praten wij u bij over ontwikkelingen en thema’s die uw pensioenfonds raken. Via chat en pollvragen kunt u direct uw vragen stellen en uw mening geven. Komt het tijdstip van het webinar niet uit? Geen probleem, u kunt het webinar altijd on demand terugkijken. Om de webinars (terug) te kunnen zien, moet u wel eerst een account aanmaken.

Webinar Privacy

Op donderdag 8 december 2016 hield TKP een webinar over privacy voor pensioenfondsen, met als sprekers Bert Keuter en Joost Damen.

Technologische ontwikkelingen stellen ons in staat om persoonsgegevens te verzamelen, samen te voegen en op te slaan. De samenleving en de politiek zijn hier in toenemende mate kritisch over. Welke rol speelt de bescherming van persoonsgegevens binnen pensioenfondsen? Hoe beveilig je informatie en wat moet je doen bij een datalek? Privacy is een hot item, blijkt wel uit het aantal vragen dat TKP krijgt van pensioenfondsen, leveranciers en toezichthouders.

Webinar reputatiemanagement

Op woensdag 6 juli 2016 hield TKP een webinar over reputatiemanagement voor pensioenfondsen, met als sprekers senior consultants pensioencommunicatie Celeste de Quelerij en Martijn Leppink.

Dekkingsgraden staan onder druk en de toekomst van ons stelsel staat ter discussie. Juist nu zijn vertrouwen en reputatie van groot belang om draagvlak te behouden. Gebrek aan vertrouwen maakt het lastig om succesvol te communiceren: je campagne kan nog zo goed zijn, maar als je reputatie niet in orde is, zal het effect tegenvallen. Hoe manage je een goede reputatie? Wat zijn de belangrijkste succesfactoren? Wat zegt de wet en wat zijn onze ervaringen? Tijdens het webinar gingen we hier dieper op in en gaven we u tips om uw reputatie een boost te geven. Via chat en pollvragen konden kijkers direct vragen stellen en hun mening geven.

De kansen van digitalisering voor Pensioenfondsen

Ruim 70 deelnemers volgden het eerste webinar in september, waarin Martijn Leppink (Senior consultant pensioencommunicatie) stil stond bij de kansen die de Wet Pensioencommunicatie op het gebied van digitalisering geeft. Door de razendsnelle ontwikkelingen in de online communicatie en het toenemende internet gebruik via tablets en smartphones, biedt digitalisering kansen voor pensioenfondsen. De Wet Pensioencommunicatie geeft u nu de handvaten om hiermee aan de slag te gaan. Door digitalisering is het niet alleen mogelijk om deelnemers steeds meer persoonlijk en op maat te bedienen, maar ook om kosten te besparen. Kijk het webinar hier terug om inzicht te krijgen hoe uw pensioenfonds invulling kan geven aan de digitalisering van communicatie met deelnemers. 93,5% van de kijkers vond dit webinar een geschikt middel om bijgepraat te worden.

We praten u bij ...

Op 10 maart vond het eerste webinar van 2016 plaats: 'We praten u bij ... ' Hans Breuker (Hoofd Pensioenadvies) besprak de belangrijkste ontwikkelingen in de pensioenwereld en de kansen en verwachtingen voor de toekomst. Hij nam de kijkers mee in de volgende ontwikkelingen: 

  • het algemeen pensioenfonds;
  • de toekomst van het pensioenstelsel;
  • het wetsvoorstel variabele pensioenuitkering;
  • het wetsvoorstel OR en pensioen;
  • een greep uit de fiscale besluiten (6 november 2015).