#evenkennismaken

10 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over TKP

Wij zijn TKP. We verzorgen het pensioen voor 3,1 miljoen Nederlanders. Vanuit de rode toren aan de ring van Groningen werken we keihard aan onze ambitie: het neerzetten van het beste digitale pensioenplatform. Toch kennen veel mensen ons niet. Daarom willen we graag #evenkennismaken.

1.	We willen de beste pensioenuitvoerder zijn

1. We willen de beste pensioenuitvoerder zijn

Bij alles wat we doen staat de klant centraal. Of je nu pensioenspecialist, projectleider of ICT’er bent. Iedereen werkt altijd vanuit zijn eigen expertise, met de klantbehoefte voor ogen. Daarom investeren we volop in onze mensen én in onze systemen. De hoge kwaliteit van onze dienstverlening en de betrokkenheid van onze mensen zorgen, jaar op jaar, voor een hoge waardering van onze klanten. #vanklantnaarfan

2. We willen mensen inzicht geven in hun pensioen

2. We willen mensen inzicht geven in hun pensioen

Pensioen is voor veel mensen niet iets waar ze dagelijks mee bezig zijn. Juist daarom willen we ze in staat stellen om bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat doen we door ze goed te informeren en duidelijk uit te leggen wat ze wanneer kunnen doen. We leiden onze mensen op tot pensioenspecialist, zodat ze onze klanten in elke situatie goed helpen.

3. TKP is volop in beweging

3. TKP is volop in beweging

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Dat merken onze klanten ook. Daarom zijn we een programma gestart om onze organisatie klantgerichter en wendbaar te maken en onze dienstverlening te digitaliseren. Dat betekent dat we volop investeren in slimme ICT en nieuwe vormen van samenwerking. Je bent bij TKP onderdeel van die beweging, want samen maken we TKP klaar voor de toekomst.

4. Bij TKP werken goed opgeleide mensen

4. Bij TKP werken goed opgeleide mensen

Onze klanten verwachten veel van ons. Daarom zijn onze medewerkers goed opgeleid: van actuarieel rekenaar en communicatiespecialist tot administratief medewerker en pensioenanalist. We vragen veel, maar bieden ook veel. Een basiscursus pensioenen en vakinhoudelijke opleidingen bijvoorbeeld. Maar ook de mogelijkheid om door te groeien. Juist daarom zitten ambitieuze professionals goed bij TKP.

5. We zijn begonnen als startup

5. We zijn begonnen als startup

Bijna 20 jaar geleden hadden we een goed idee: als we de pensioenuitvoering van één bedrijf vlekkeloos kunnen organiseren, dan moeten we dat ook voor anderen kunnen. We bouwden een inventief systeem dat alle verschillende pensioenregelingen aankon. Dat systeem is nog steeds de basis van ons bedrijf. En die goede ideeën? Die hebben we genoeg! Het ondernemerschap zit namelijk nog steeds in ons bloed.

6. We werken aan uitdagende projecten

6. We werken aan uitdagende projecten

Naast onze reguliere werkzaamheden op het gebied van pensioenadministratie, communicatie en risicomanagement werken we aan uitdagende projecten. Van het verbeteren van websites tot het aanpassen van pensioenoverzichten. En van het implementeren van nieuwe wetgeving tot het ontwikkelen van slimme applicaties. Ook organiseren we regelmatig TKP Tuesday: een dag waarop we werken aan nieuwe ideeën.

7. We regelen het pensioen voor ruim 3,1 miljoen Nederlanders

7. We regelen het pensioen voor ruim 3,1 miljoen Nederlanders

Daarmee zijn we één van de grootste pensioenuitvoeringsorganisaties van Nederland. Die 3,1 miljoen Nederlanders bouwen pensioen op bij meer dan 30 pensioenfondsen. Van tuinders en winkeliers tot notarissen en ICT’ers – allemaal vertrouwen ze op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioen dat juist én op tijd is, of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen.

8.	We werken aan state-of-the-art ICT

8. We werken aan state-of-the-art ICT

Met innovatieve technologieën als Cucumber, Drupal en Angular verbeteren we dagelijks onze systemen. En bouwen we diverse widgets en applicaties voor onze klanten. Maar we willen meer PensionTech: van robotisering en big data tot artificial intelligence  en blockchain. Zo’n 120 ICT’ers ontwerpen, bouwen en testen nieuwe oplossingen, met collega’s van verschillende afdelingen.

9. Ruim 750 medewerkers kiezen voor TKP

9. Ruim 750 medewerkers kiezen voor TKP

We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid. Sinds 2012 zijn we zelfs verdubbeld in aantal medewerkers. Waarom zoveel andere talentvolle professionals –  jong én oud – voor TKP kiezen? De inhoud van ons werk, energieke collega’s die elkaar graag helpen en de opleidingsmogelijkheden die we bieden. Plus de vele activiteiten die we naast het werk organiseren: van barbecue tot fietsweekend.

10. Onze medewerkers krijgen alle ruimte

10. Onze medewerkers krijgen alle ruimte

Sterker nog: we verwachten dat ze die zelf pakken. Een keer meelopen op een andere afdeling? Geen probleem. Zie je ruimte voor verbetering? Grijp je kans. We houden van experimenten om onze organisatie te verbeteren en het beste resultaat voor onze klanten te bereiken. Ieder vanuit z’n eigen rol en verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld binnen BLINK, het netwerk voor ambitieuze TKP’ers.